The Clash

 

Halve Finale van The Clash of the Coverbands

MC De Bosuil, Weert

Bands in deze halve finale

– Magic Bus

– Croweology ( Runner-up )

– Classic Breeze ( Eerste vakjury )

– Jacuzzi

– S.W.A.T.

– In The Pocket ( Eerste Publiek )

Classic  Rock coverband Classic Breeze uit Breda/Goirle wint Halve Finale The Clash  of the Cover Bands, The BENELUX  Edition 2012

Pop/Rock  coverband In the Pocket uit Heerlen publiekswinnaar in MC De  Bosuil

Zaterdag  10 november jl. vond in MC De Bosuil in Weert de 1e Halve Finale  plaats voor Regio Zuid Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) in de  grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Onder  begeleiding van een enthousiast publiek gingen zes bands de muzikale strijd met  elkaar aan voor een plaats in de Regio-Finale en werden beoordeeld door een  vakjury en het publiek. 5-mans Classic Rock coverband Classic Breeze uit Breda/Goirle werd door de vakjury tot winnaar  uitgeroepen en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 6-mans Pop/Rock  coverband In the Pocket uit Heerlen. Door in beide categorieën samen het hoogste  te scoren gaat 7-mans The Black Crowes tribute Croweology uit Vaals samen met de twee winnaars als  Runner-Up naar de Regio Finale die op zondag 13 januari a.s. plaatsvindt in  Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Tijdens deze  finale worden Broadcast beeld- en geluidregistraties gemaakt en krijgen alle  bands van hun beste nummer een live-single voor ‘The Clash Hitlijst’. De Top 10  van deze interactieve hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en  tv-stations in de Benelux. De winnaars van de finale ontvangen naast de Awards  voor de beste en populairste coverband van Regio Zuid Nederland ook een  videoclip bij hun single. Ook plaatsen de winnaars zich voor de BENELUX  Semi-Finals in Paard van Troje in Den Haag waar alle  regionale winnaars tegen elkaar uitkomen en strijden om een plaats in de BENELUX  Grand Finale.

Het  eerste half uur van deze Halve Finale was voor 4-mans The Who tribute Magic  Bus uit Parkstad. Met klassiekers als Substitute, Won’t Get Fooled Again en Happy  Jack bracht Magic Bus een uitstekende eerbetoon aan haar Britse muzikale  helden.

7-mans  The Black Crowes tribute Croweology uit Vaals wist  wederom te imponeren met prachtige uitvoeringen van o.a. Hard To  Handle, Remedy en She Talks To Angels. Deze jonge samenstelling groeit steeds meer  naar elkaar toe en weet haar individuele kwaliteiten steeds meer samen te  smelten tot een absolute topband. Door zowel bij de  vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren plaatste Croweology zich als Runner-Up voor de Regio-Finale op zondag  13 januari a.s. in 013 Tilburg.

Het  muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd gebracht door 5-mans Classic Rock  coverband Classic Breeze uit Breda/Goirle. Technisch werd er op zeer hoog  niveau gespeeld en ook in de podiumpresentatie weet deze band vanaf de eerste  tonen enorm te boeien. Met uitvoeringen van nummers van o.a. Janis Joplin, AC/DC  en Deep Purple wist Classic Breeze de boeiende strijd bij de vakjury in haar  voordeel te beslissen. Als vakjury-winnaar gaat deze topband naar de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in  Poppodium 013 in Tilburg.

De  vierde band van deze Halve Finale was 6-mans Pop, Rock coverband JACUZZI uit Oosterhout. Met uitstekende  uitvoeringen van repertoire van o.a. Anouk, Rihanna en  John Hiatt wist JACUZZI zowel bij de vakjury als bij  het publiek een sterke indruk achter te laten.

5-mans  Rock coverband S.W.A.T. uit  Maasbracht zorgde voor een dynamisch half uur met nummers van o.a. The Cult, Wolfmother en Bon Jovi.

De  laatste band van deze Halve Finale was 6-mans Pop, Rock coverband In the Pocket uit Heerlen. Met  bezieling werden nummers gespeeld van o.a. David Bowie, Foo Fighters en Supertramp. Met een kleine  meerderheid aan publieksstemmen gaat In the Pocket als publiekswinnaar naar de  Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg.

 

 

Kwart finale van The Clash of The Coverbands

Effenaar, Eindhoven

Bands in deze halve finale

– Beaujacks

– Classic Breeze ( Eerste publiek )

– On Solid Ground

– Krek

– Doe Maar Net Alsof ( Tweede Publiek )

– Nogasm

– Temporary Madness ( Eerste Vakjury )

– Far From Over ( Tweede Vakjury )

Golden  Earring tribute Temporary Madness uit Breda wint 3e Kwartfinale The  Clash of the Cover Bands, The BENELUX  Edition 2012

Classic  Rock coverband Classic Breeze uit Goirle met publieksprijs naar Halve Finales  Zuid Nederland

Zondag  7 oktober jl. vond in Poppodium Effenaar in Eindhoven de 3e  Kwartfinale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The  Clash of the Cover Bands, The BENELUX  Edition 2012. Acht bands speelden een spannende muzikale strijd om een  plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek.  Bij de vakjury wist 4-mans Golden Earring tribute Temporary Madness uit Breda de  1e plaats te bemachtigen en eindigde 7-mans Classic Rock coverband  Far From Over uit Aarle-Rixtel met miniem verschil op de 2e plaats.  5-mans Classic Rock coverband Classic Breeze uit Goirle wist met een nipte  meerderheid aan stemmen de publieksprijs binnen te spelen en eindigde 7-mans Doe  Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard met twee stemmen verschil op de  2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en  populairste 24 coverbands van Regio Zuid Nederland die in drie Halve Finales  gaan spelen om een plaats in de finale. De Halve Finales vinden in november  plaats in de grote zaal van de Effenaar en in MC De Bosuil in Weert. De  Regio-Finale wordt op zondag 13 januari a.s. gehouden in 013 Tilburg. De  uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2012’ worden  beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de  Benelux.

De  aftrap van deze Kwartfinale werd verzorgd door 5-mans Rock coverband Nogasm uit Eindhoven. Met goede  uitvoeringen van nummers van o.a. The Pretenders, Sass Jordan en Melissa  Etheridge zette Nogasm een uitstekend optreden neer en liet horen zich in korte  tijd goed te hebben ontwikkeld.

4-mans  Alternatieve Rock coverband Krek uit  Eindhoven wist het publiek goed te entertainen met nummers van o.a. Wolfmother,  Coldplay en Arctic Monkeys. Krek wist een goede interactie op te bouwen met het  publiek wat resulteerde in een goede score bij de  pubieksstemmen.

Met  een gevarieerde en dynamische set wist 4-mans Classic Rock coverband Beaujacks uit Eindhoven indruk te maken  bij zowel de vakjury als bij het publiek. Nummers van o.a. The Kinks, Jimi  Hendrix en Rolling Stones werden met bezieling gebracht en wisten het publiek  goed in beweging te krijgen.

4-mans  Golden Earring tribute Temporary  Madness uit Breda wist met een indrukwekkende performance de 1e  plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. Muzikaal technisch klopte het  allemaal en met de juiste feel en sounds werden op weergaloze wijze uitvoeringen  gebracht van o.a. She Flies On Strange  Wings en Twilight Zone. Ook het  publiek genoot zichtbaar van de bezieling en de nauwkeurigheid waarmee dit  optreden werd neergezet. Temporary Madness plaatste zich met deze overwinning  bij de beste en populairste coverbands van Zuid Nederland en staat in de Halve  Finales van deze regio die worden gehouden in de Effenaar in Eindhoven en MC De  Bosuil in Weert.

De  volle zaal van de Effenaar explodeerde bij de opkomst van 5-mans Classic Rock  coverband Classic Breeze uit Goirle.  Met een overtuigend optreden waarin nummers werden gebracht van o.a. Queen,  Janis Joplin en Led Zeppelin wist de band met een nipte meerderheid aan stemmen  de 1e plaats bij het publiek binnen te spelen. Als publiekswinnaar  plaatste Classic Breeze zich voor de Halve Finales die in november plaatsvinden  in de grote zaal van de Effenaar en in MC De Bosuil in  Weert.

7-mans  Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof  uit Valkenswaard wist zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren.  Met bekende hits als Is Dit Alles en 1 Nacht Alleen afgewisseld met het  betere albumwerk van Doe Maar als Alles  Doet Het Nog en Tijd Genoeg wist  Doe Maar Net Alsof ook het publiek flink in beweging te krijgen. Dit resulteerde  in een spannende strijd bij de publieksstemmen die uiteindelijk een  2e plaats opleverde waarmee zij in de Halve Finales staat van Regio  Zuid Nederland.

Ook  grote complimenten voor 5-mans Rock coverband On Solid Ground uit Asten. Met sterke  uitvoeringen van nummers van o.a. Green Day, Metallica en Kings of Leon scoorde  de band zeer goed bij de vakjury en kan terug kijken op een geslaagde deelname  aan deze ‘The Clash’-editie.

Het  laatste half uur van deze Kwartfinale was voor 7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel. Met  vooral nummers waar de gemiddelde coverband zich niet zo snel aan zal wagen weet  de band haar uitvoeringen tot in de kleinste details nauwkeuring uit te voeren.  Nummers als School van Supertramp, Hold The Line van Toto en Another Brick In The Wall van Pink Floyd  worden op indrukwekkende wijze gespeeld en zijn voor de liefhebbers een lust  voor het oor. Met een 2e plaats bij de vakjury staat Far From Over  bij de beste en populairste 24 coverbands van deze regio in de Halve  Finales.

 

De eerste voorronde van The Clash of The Coverbands
Gebouw-T, Bergen op Zoom
Bands in deze voorronde
– Wish we where there
– Temporary Madness ( Wild Card )
– Clash of 13 ( Publieks prijs )
– Brothers in Law Band
– Classic Breeze ( Eerste Vakjury + Publiek )

Op vrijdag 29-06-2012 deden wij mee aan de voorrondes van The Clash of The Coverbands Benelux editie. In deze voorronde zijn we door zowel de vakjury als het publiek als absolute winnaar gekozen en zijn wij door naar de kwart finales die plaats vinden in onder andere de MEZZ in Breda en De Effenaar in Eindhoven.

Reactie vakjury

Het absolute muzikale hoogtepunt van deze avond was bewaard voor het laatste half uur. 5-mans rock coverband Classic Breeze uit Goirle/Breda bestaat uit vier sterke muzikanten en een fenomenale leadzangeres die met een ongekende zuiverheid, geweldige timing en unieke sound van begin tot eind enorm weet te boeien. Elk nummer trekt ze naar zich toe en weet ze met haar eigen interpretatie te upgraden. Een uniek talent waarmee de band zich sterk weet te onderscheiden. Classic Breeze werd door de vakjury zeer verdiend uitgeroepen tot beste band van deze voorronde en ook bij het publiek scoorde de band zeer hoog. Als vakjury winnaar plaatste Classic Breeze zich voor de kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. MEZZ in Breda en de Effenaar in Eindhoven.