The Band

Classic Breeze is een rock-coverband die begin jaren negentig is opgericht door Peter Bruers, aanvankelijk onder de naam Breeze. Breeze speelde vooral blues en blues-rock muziek en legde zich later meer toe op Rock of the ’60s…en nog steeds een mix van eigen nummers.

Peter Bruers

Talenten: Lead gitaar en zang
Inspiratie: Jimi Hendrix en Eddie Van Halen

Eind 60er en begin 70er jaren van de vorige eeuw speelde hij vooral hard-rock op zijn gitaar. Daarna legde hij zich meer toe op de blues. Na de formatie van de band ‘Breeze’, opgericht door Peter begin jaren ’90, ging hij de richting in van de Blues rock en Rock of the ’60s. Sinds enige tijd is daarvoor de term classic rock in zwang. Op het podium staat hij bekend als een gitarist die graag een act neerzet met gierende gitaarsolo’s en gitaarduetten. De eerste keer dat je hem meemaakt kijk je misschien vreemd op als hij zomaar van het podium stapt en al spelend op gitaar het publiek inloopt…
Peter Bruers
Ad van Halteren

Talenten: Drums
Inspiratie: Iron Maiden, Black Sabbath en vele andere hardrock bands.

Begin jaren 60 kocht hij zijn eerste drumstel en na iets meer dan een jaar oefenen had hij zijn eerste optreden te pakken.

Vanaf dat moment tot eind jaren 80 speelde hij voornamelijk in all-round feestbandjes.
In de 90er jaren vormde hij met een paar vrienden zijn eerste rockband: “Blow-Out”.
De voorliefde voor hardrock was er altijd al, maar tot dan toe werd dat alleen gespeeld op zolderkamertjes.

Blow-Out heeft de hardrock van het zolderkamertje afgehaald en heeft in de 90er jaren diverse locaties “onveilig” gemaakt.

Daarna is hij via nog wat andere rockbandjes zoals “Back in Bizznizz”, uiteindelijke terecht gekomen bij “Classic Breeze”.

Classic Breeze is zeker de band die het allerdichtst bij zijn eigen muzieksmaak ligt.

Ad van Halteren
Herman Vincent
Talenten: zang en slaggitaar
Inspiratie: Deep Purple, Gary Moore en de oude Golden Earrings

Een 50 jarige liefhebber van stevige rock en blues muziek, woonachtig in Rosmalen. Herman heeft in verschillende bands gespeeld in de buurt van Eindhoven en Den Bosch en heeft na zijn 40ste zijn passie als zanger gevonden. Hij pakt de verbinding met het publiek door met veel energie en beleving nummers neer te zetten samen met andere gedreven muzikanten. In Classic Breeze kan hij dicht bij de kern komen van wat hij echt goeie muziek vindt.

Herman Vincent
Jos van Gorkum
Talenten: geen (maar bassen gaat redelijk)
Inspiratie: Bozzio, Donati, Holdsworth (RIP), Hoglan, Holt&Hunolt, Pharell en – sinds NSJ 2017 – Sharon Kovacs

Al sinds hij kan herinneren maf van muziek. Heeft thuis een halve muziekwinkel staan, maar speelt live het liefst op 5 snaren. Houdt van spijkerharde metal, maar is al 3 jaar op rij naar North Sea Jazz geweest. Muzikale goden: Bozzio, Donati, Holdsworth (RIP), Hoglan, Holt&Hunolt, Pharell en – sinds NSJ 2017 – Sharon Kovacs.

Wil altijd het beste uit zichzelf (en uit de band) halen. Motto: als je niet tegen kritiek kunt, moet je geen muzikant worden. Krijgt de kriebels op het podium, dus loopt het liefst door de zaal te stuiteren.

Zit (weer) bij CB omdat “het leuke gasten zijn, die tegen een stootje kunnen en het publiek de best mogelijke avond willen bezorgen”.

Jos van Gorkum